Informatie over Spanje: heerlijk genieten in de zon

Spread the love
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Spanje is een heel populair land. Er trekken jaarlijks vele toeristen naar Spanje toe om te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Maar wat maakt het land nou eigenlijk zo populair? En wat is er bij ons bekend over Spanje? Spanje is een land dat zowel in Afrika als Europa ligt. Het land kent vele dorpen en steden. Spanje is een ideaal vakantieland omdat het veel te bieden heeft. Je kunt er genieten van heerlijk weer en daarnaast zijn er vele bezienswaardigheden te bekijken die je echt een keer moet hebben gezien!

Spanje

Spanje is een heel speciaal land. Het land is verdeeld over twee continenten, namelijk Afrika en Europa. Hoe kan dit? Het vasteland ligt in het continent Europa en de eilanden die behoren bij Spanje liggen in Afrika. Het land grenst aan Andorra, Portugal, Gibraltar en Frankrijk. Spanje heeft de grote stad Madrid als hoofdstad. Valencia, Zaragoza, Sevilla, Las Palmas, Barcelona en Madrid behoren tot de grootste steden van het land.

Wat maakt Spanje een populair vakantieland? Er zijn vele mensen die jaarlijks naar het land toegaan om er te genieten van een vakantie, maar waarom eigenlijk? De meeste mensen willen op vakantie om te genieten van de rust. Maar ook om te genieten van lekker weer op het strand en aan de kust. Daarnaast willen mensen ook graag uitgaan en willen ze ook de prachtige cultuur van Spanje meemaken. De steden Barcelona en Madrid zijn erg populair omdat je hier kan genieten van de zandstranden en er duikmogelijkheden zijn Als je het landschap van Spanje bekijkt, zie je dat het land een erg divers landschap heeft. Het kent vele bergen en heuvels. De Pyreneeen en Sierra Nevada zijn erg populaire berggebieden. De Canarische Eilanden, de eilanden die ook tot Spanje behoren, hebben prachtige natuurgebieden en deze zijn erg in trek bij vele bezoekers. In heel Spanje zijn er vele historische gebouwen te vinden die waren gebouwd in de oudheid. Flamencomuziek hoort tot Spanje, maar ook overheerlijke tortilla’s, Paella en voetbalclubs oals FC Barcelona en Real Madrid horen bij het land.

Praktische informatie over Spanje

Spanje is bekend met de officiële naam ‘Koninkrijk Spanje’. Het landschap heeft een grootte van ongeveer 506.000 km2. Madrid is de hoofdstad en het land staat op internationaal niveau bekend met de landcodes ESP of ES. Het inwoneraantal stond in het jaar 2017 op 46,5 miljoen. Spanje heeft een Constituonele Monarchie. Het hoogste punt van het land ligt op 3.479 meter hoog. Dit punt bevindt zich in Mulhacén. Als je met een vliegtuig van Amsterdam naar Madrid zou reizen, dan doe je dit in 2 uur en 30 minuten. Je hebt dan 1.482 kilometer afgelegd.

Reizen naar Spanje

Op dit moment geldt dat je waakzaam moet zijn als je naar Spanje wilt reizen. Dit reisadvies wordt gebaseerd op het veiligheidsniveau in het land. Bekijk altijd de huidige status voordat je naar het land toe gaat. Dit kun je doen door op het internet te zoeken naar het reisadvies van Spanje.

Toerisme in Spanje

Spanje zal vaak worden aangewezen als een ideaal vakantieland. Dit komt omdat het landschap en de cultuur prachtig zijn en omdat er vele activiteiten in Spanje te doen zijn. Vele reisorganisaties in Nederland bieden jaarlijks vele reizen aan naar Spanje. Het is aan te raden om gebruik te maken van autohuur of met je eigen auto naar Spanje te reizen. Op deze manier krijg je veel meer van het land te zien dan wanneer je met het vliegtuig reist. Met een auto ben je ook mobiel op de plaats van bestemming en kun je pas echt genieten van je reis.

Er zijn vele excursies naar Spanje en vele activiteiten die je er kunt doen. Het is wel aan te raden om deze zaken altijd van te voren te regelen omdat je dan geen omkijken meer hebt naar het regelen en boeken van deze activiteiten tijdens je reis. Daarnaast verzeker je jezelf ook van een plaats. Doordat Spanje zo populair is, zijn de activiteiten dit ook en is de kans op drukte of op een wachtrij erg groot.

Het weer in Spanje

Op de eilanden kent Spanje een mediterraan klimaat. Het binnenland kent een landklimaat en aan de kust kent het land een zeeklimaat. In de zomermaanden kun je genieten van temperaturen rond de 30 graden. In de wintermaanden komen de temperaturen niet lager uit dan 15 graden.

De taal in Spanje

Spaans is de hoofdtaal die wordt gesproken in Spanje. Dit is ook de nationale taal van het land. Doordat het land is verdeeld in verschillende regio’s, worden er in deze regio’s verschillende talen gesproken namelijk Catalaans, Galicisch en Aranees.

Praktische informatie voor het reizen naar Spanje

Als je van plan bent om naar Spanje te reizen, dan is het aangeraden om dit te doen in de maanden mei, juni en september. Je kunt dan genieten van heerlijke temperaturen en de toeristenstroom is dan wat minder. Je hebt geen visum nodig om te reizen naar Spanje. Je hebt genoeg aan een geldige ID kaart of een paspoort.

Het is niet aan te raden om kraanwater te drinken in Spanje omdat het chloorgehalte in het water erg hoog is. Neem dus altijd je eigen flesjes water mee.

Verblijven in Spanje

Spanje is zich er van bewust dat er jaarlijks vele toeristen op uit trekken om het land te bezoeken. Daarom is er rekening gehouden met de accommodaties. Je kunt er vele hotels, herbergen en hostels vinden waarin je kunt verblijven. Resorts zijn natuurlijk ook helemaal te gek als je wilt genieten van een all inclusive vakantie.

Booking.com

Geld en betalen in Spanje

In Spanje wordt gewoon betaald met de Euro. Daarnaast kan je er zowel contant als via de pin betalen.

Het zal je opvallen dat je tijdens je vakantie goedkoper uit bent dan in Nederland. Het prijsniveau in Spanje ligt ook 23 procent lager dan in Nederland. In restaurants betaal je bijvoorbeeld 34 procent minder. Voor levensmiddelen in de supermarkt betaal je 18 procent minder en in de horeca bent je 29 procent goedkoper uit. In Spanje geef je fooi weg. Dit bedraagt ongeveer 5 tot 10 procent want je geeft.

Tijd in Spanje

Spanje en Nederland kennen geen tijdsverschil met elkaar. Ook de zomertijden lopen gelijk aan elkaar.

Verkeer in Spanje

Net zoals in andere landen, gelden er in Spanje ook verkeersregels. Deze regels zijn te lezen op de website van de ANWB. Het is raadzaam om je altijd in te lezen in deze regels zodat je niet voor verassingen komt te staan tijdens het rijden in Spanje. Je rijd er gewoon aan de rechterkant van de weg. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat Spanje tolwegen heeft.

Elektriciteit in Spanje

Het is niet nodig dat je een speciale reisstekker of adapter koopt. Je kunt gewoon de stekkers van je apparatuur gebruiken zoals je dat in Nederland gewend bent. De stekkers en stopcontacten van Nederland en Spanje zijn namelijk precies hetzelfde.

Nood in Spanje?

In nood bel je in Spanje met:

 • Politie: 112
 • Brandweer: 112
 • Ambulance: 112

Media

Het nieuws over Spanje is te vinden op het internet of te lezen in de kranten. De websites van Spanje eindigen op .es.

Feesten en vakanties in Spanje

Spanje kent net zoals Nederland een groot aantal feestdagen en schoolvakanties. Het overzicht hiervan is te zien in de schoolgidsen of online.

Meningen over Spanje

Mensen delen vele verhalen over Spanje als ze er op vakantie zijn geweest. Al hun belevenissen delen ze online. Betrouwbare en leuke reisverslagen en beoordelingen zijn bijvoorbeeld te lezen via TripAdvisor en Zoover. Hier kun je recensies lezen over hotels, bezienswaardigheden en natuurgebieden.

Natuurgebieden en bezienswaardigheden in Spanje

Spanje kent vele natuurgebieden en bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido of aan het werelderfgoedpark Teide. Bij bezienswaardigheden kan je denken aan Casa Milà of Park Guell.

Douane


Lees de informatie op de website van IATA goed door. Je mag niet alles meenemen naar Spanje. Bereid je dus goed voor.

Wetgeving Spanje

In Spanje gelden regels zoals die ook in andere landen gelden. Alcohol mag je kopen vanaf 18 jaar. In openbare gelegenheden mag je niet roken en homoseksualiteit is gewoon toegestaan in Spanje.

Weetjes over Spanje

Wist jij dat…

 • Spanje kent een soort 1 april, de dag dat mensen elkaar voor de gek houden en grappen maken? Deze dag valt alleen op 28 december.
 • Vele volksliederen hebben een tekst, maar het volkslied van Spanje is helemaal instrumentaal?
 • Spanje behoort tot een van de meest bezochte vakantielanden ter wereld?
 • Maar 37 procent van de Spaanse bevolking Engels spreekt of verstaat?
 • De naam van Spanje is bedacht door Feniciërs? Dit waren ooit de bewoners van het land en zij gaven het land de naam Hispania. De naam betekent: het Land van de Konijnen.
 • Vrijdag de 13e voor de Spanjaarden geen ongeluksdag is zoals wij deze dag in Nederland wel zien als een ongeluksdag. Bij de Spanjaarden valt de ongeluksdag op dinsdag de 13e.
 • Kinderen altijd twee achternamen hebben? De ene achternaam is van hun moeder en de ander van hun vader.
 • Er bananen groeien in een groot deel van Spanje? Spanje is ook het enige Europese land waar bananen groeien.