Landeninformatie: Nederland

Spread the love
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Nederland is een klein land. Het grenst aan België en Duitsland. Samen met deze landen en Luxemburg vormt Nederland de Benelux. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam. Er zijn een aantal grote steden in Nederland, waaronder: Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam. Daarna zijn er ook kleinere steden en heel veel dorpjes. Naast het vasteland heeft Nederland ook een aantal Waddeneilanden: Ameland, Vlieland, Texel, Terschelling en Schiermonnikoog. De economie is er stabiel en het land is welvarend. Er zijn maar weinig mensen die in armoede leven. Helaas zijn er nog wel wat gezinnen die leven onder de bijstandsgrens. Het land heeft een lange kustlijn in het westen. De brede zandstranden zijn in trek bij de toeristen die elk jaar het land bezoeken. Daarnaast is deze kustlijn ook erg populair bij de watersporters die doen aan surfen, duiken en zeilen. Zowel de buitenlandse toeristen als de inwoners van het land zelf zijn dol op de kust. Bekende badplaatsen in Nederland zijn: Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal. Nederland heeft een plat landschap. Behalve in de provincie Limburg zijn er geen bergen of heuvels te vinden. Daarnaast is het land wel rijk aan bosgebieden, duingebieden en weilanden. De wetgeving in Nederland is vrij mild en staat bekend om het watermanagement. Je kunt er terecht voor vele bekende kaassoorten. Softdrugs is er legaal en zo ook prostitutie in zekere mate.


Tot slot behoren ook de eilanden Aruba, Curaçao, Sint Maarten, de gemeentes Saba, Bonaire en Sint Eustachius tot Nederland.

Praktische informatie over Nederland

Nederland wordt ook wel het Koninkrijk der Nederlanden genoemd. Nederland ligt in het continent Europa en heeft een oppervlakte van 41.528 km2. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Het land staat met de landcodes NLD of NL bekend. Het inwoneraantal was in het jaar 2015 gemeten op 16.947.904 inwoners. Nederland heeft een Constitutionele Monarchie of een Parlementaire Democratie. Daarnaast heeft het een Eerste en Tweede Kamer in de regering. Het land heeft een hoogste punt in de provincie Limburg. Dit punt is de Vaalserberg en is 322 meter hoog.

Reizen naar Nederland
Toeristen kunnen veilig reizen naar Nederland. Het is wel aan te raden altijd het actuele reisadvies in de gaten te houden voordat ze op reis gaan.

Toerisme
Nederland is een land dat in trek is voor toerisme. Er trekken jaarlijkse vele mensen van het buitenland naar ons land toe. Via verschillende reisorganisaties worden er ook vele reizen aangeboden naar Nederland. Deze bieden de mogelijkheid om excursies te doen in Nederland, een auto te huren of mee te doen aan leuke activiteiten.

Het weer in Nederland
In Nederland kan je genieten van een gematigd zeeklimaat. De temperaturen liggen tussen de 0 en 10 graden in de wintermaanden en in de zomermaanden liggen de temperaturen tussen de 15 en 25 graden. De toeristen kunnen het beste naar Nederland toe komen in de maanden juli en augustus. Op dat moment kunnen ze er genieten van warmere temperaturen.

De taal in Nederland
In Nederland wordt Nederlands gesproken. Dit is de officiële taal van ons land. In elke provincie van Nederland kent men een eigen dialect. Wij Nederlanders spreken over het algemeen ook altijd wel een tweede taal zoals Duits, Frans of Engels.

Praktische informatie: reizen naar Nederland
Om naar Nederland te reizen is het niet noodzakelijk dat iemand een visum heeft. Je hebt dan voldoende aan een geldig paspoort of identiteitskaart. Daarnaast is het ook niet nodig om speciale vaccinaties te nemen voor je naar Nederland reist.

Verblijven in Nederland
Nederland heeft een groot aantal hotels waarin kan worden verbleven. In elke stad is er wel een hotel te vinden. De hotels in Nederland zijn voorzien van een sterrenkwalificatie. Deze sterren geven de kwaliteit van het hotel aan. Kamperen is ook mogelijk in Nederland. Je kunt met je eigen caravan op stap gaan of slapen in een tent.

Geld en betalen in Nederland
In Nederland wordt betaald met de Euro. Je kunt ervoor kiezen om contact te betalen of via je pinpas. Geldautomaten zijn op straat te vinden zodat je altijd geld op kunt nemen. In Nederland geven we graag fooi alhoewel dit niet verplicht is. Als je fooi geeft dan is dit meestal rond de 5 tot 10 procent.

Het verkeer in Nederland
In Nederland gelden een groot aantal verkeersregels waaraan je je moet houden. Je rijdt aan de rechterkant van de weg. Daarnaast moet je een geldig rijbewijs hebben voordat je de weg op mag met een motorvoertuig. Een internationaal rijbewijs is niet nodig. Vele mensen fietsen er graag en natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer.

Noodhulp in Nederland

Ben je in nood? Dan kan je altijd rekenen op de hulpdiensten in Nederland. Bel met:

Politie, Brandweer of Ambulance: 112
Kustwacht: 09000111
Hulp, maar geen spoed? 09008844

Enkele weetjes over Nederland

Wij Nederlanders zijn dol op fietsen. Het land telt ruim 35.000 kilometer aan fietspaden en deze tref je overal aan. Kinderen leren al heel vroeg hoe ze moeten fietsen.

Nederlanders eten graag drop. Dit bekende snoepje wordt met kilo’s per jaar naar binnen gewerkt. Er zijn maar weinig toeristen dol op drop.

Nederland was het eerste land waarin een homo stel kon trouwen met elkaar. Homoseksualiteit is hier dan ook gewoon legaal.

Ruim 23 miljoen mensen op heel de wereld spreken Nederlands.

De hoofdstad Amsterdam is gebouwd op palen. De palen zijn 11 meter hoog en zorgen ervoor dat de gebouwen niet door de lagen veen en klei zakken.