Pas op met aluminium in eten en cosmetica!

Spread the love
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Aluminium komt helaas veelvuldig voor in verschillende voedingsmiddelen maar ook in cosmetica. Aluminium is vooral praktisch, maar gezond is het niet. Zo stellen verschillende onderzoeken vast zoals het onderzoek gedaan bij de Keele-University in Engeland. Het metaal wordt veel gevonden in cosmetica, medicijnen, dranken en voeding waar het in is gestopt door de producenten uit praktische overweging. Aan de gezondheid is niet gedacht.

Waarom zit er aluminium in sommige producten?

Veel mensen maken gebruik van deodorant. Dit doen zij om de vervelende transpiratie geuren in te dammen. Niets is namelijk vervelender dan het ruiken van een zweetlucht. Het is al niet leuk als je jezelf ruikt, maar als je een ander ruikt of een ander jou dan is dat natuurlijk nog vervelender. In deodorant zitten allerlei stoffen die ervoor zorgen dat je deze vervelende geurtjes niet ruikt. Daarnaast komt de stof aluminium ook wel eens cosmetica producten voor zoals deodorant. Aluminium en aluminiumzouten lossen de transpiratie op. Zij vormen een dun laagje over de zweetklieren. Transpiratie op de huid wordt verminderd en de reuk verdwijnt ermee.

Deodorants met of zonder aluminium

Maar wat is dan het risico van aluminium?

Het klinkt natuurlijk handig, het gebruiken van aluminium in cosmetica producten. Het ligt ook niet aan de functie, maar wel aan de risico’s die het met zich meebrengt voor de gezondheid. Houd er wel rekening mee dat er enkele studies de risico’s voor de gezondheid hebben vastgelegd, waarbij andere studies deze waarnemingen tegen spreken. Het is dus aan jezelf wat je ermee doet.

Volgens sommige studies zou het gebruik van aluminium in cosmetica en het binnenkrijgen van deze stof in verband staan met alzheimer en borstkanker. Andere studies geven aan dat aluminium al jaren zonder enig probleem en geheel veilig wordt gebruikt.

Cosmetica

Houd er rekening mee dat er vele verschillende studies zijn die onderzoek hebben gedaan naar het gebruik van aluminium in cosmetica. Het blijft dus een eigen keuze of je de producten waarin aluminium zit verwerkt blijft gebruiken. Steeds meer deodorants die je in de supermarkt kunt kopen zijn te verkrijgen zonder aluminium en schadelijke toevoegingen.